Home
>
InspirationNews/infoNews/infoWorkshop
>
Kjenn skredfaren og prioriter din egen sikkerhet
Hjem
>
InspirasjonInformasjonNyheterVerksted
>
Kjenn skredfaren og prioriter din egen sikkerhet

Kjenn skredfaren og prioriter din egen sikkerhet

"Skred vet ikke når det ikke burde komme" - gammelt ordtak

Å utforske fjellene om vinteren, særlig på rondanee/toppturer, krever at man aksepterer de risikoene dette innebærer og at man tar de nødvendige forhåndsreglene for å redusere risikoen. Det er ditt ansvar å planlegge godt slik at du kan komme trygt hjem.

Du må alltid ha med deg skredsøker, spade og skredsøker når du ferdes i skredterreng. Like viktig er at du vet hvordan du bruker utstyret. Skredutstyr kan du leie hos oss.

I Tromsø Outdoor kan vi sjekke skredvarslingen for deg og noen ganger, når forholdene er dårlige, vil vi fraråde deg i å ferdes i utsatt terreng. Uansett er det du selv som tar avgjørelsen på hvor og når du vil ferdes. Da er det viktig at du er forberedt.

Vi bruker skredvarlingstjenesten på Varsom.

Vi anbefaler erfarne gjester å følge nøye med på skredvarslingen. Husk at skredforholdene her kan være annerledes enn i sørligere strøk og på innlandet grunnet solens helning så langt nord og pga. det spesielle kystklimaet. Hold deg oppdatert om været på yr.no and senorge.no.

For å holde deg best oppdatert, anbefaler vi å laste ned den nye VARSOM-REGOBS appen, som ble utgitt i mars 2019. I den nyeste utgaven er skredvarslinger og observasjoner samlet i ett sted. Varsom Regobs er en ny app og erstatter de tidligere regObs og Varsom appene. Den er tilgjengelig på Google Play app-butikken: https://play.google.com/store/apps/details?id=no.nve.regobs4

Den nye appen har også en versjon på engelsk og kan integrere utenlandske kart. Den kan også samarbeide med andre varslingstjenester.

Vi har et bredt utvalg av trygge toppturalternativer og vi bruker vår lokalkunnskap for å hjelpe deg å planlegge dine turer.

Dager der faregraden i skredvarslingen er på moderat (nivå 2) og liten (nivå 1) anbefaler vi å unngå daler og terreng brattere enn 20-30 grader. På dager med faregrad betydelig (nivå 3) anbefaler vi brede, trygge daler og flat terreng. Evt. kan vi anbefale aktiviteter i sentrum eller skogsturer på Tromsøya. Dersom faregraden er stor (nivå 4) eller moderat (nivå 3), men forholdene ustabile, fraråder vi ferdsel i fjellet. Det finnes mange trygge aktiviteter i Tromsø. Bare spør oss og vi kan tilby en rekke forslag!

Vi anbefaler alltid å bli med lokale, sertifiserte guider (for eksempel fra Ascent Descent) på randonee/toppturer i fjellene. Alltid sjekk om guidene du planlegger turene dine med har de riktige kvalifikasjonene og er lokalkjente.

Oppsummering:

I Tromsø Outdoors aktivitet- og utleiesenter har vi brosjyrer om sikkerhet i vinterfjellene. Vi deler dem ut ved dager med økt skredfare.

Skredfare og sikkerheten til våre gjester er noe vi tar på alvor da vi vet hvor farlig terrenget vi lever i kan være. Forsikre deg om at du tar de nødvendige forhåndsreglene for å nyte ferien og komme hjem trygt.

Written: 
August 21, 2019
February 5, 2019

Services:

No items found.