Om oss

A guided tour by Tromsø Outdoor

Selskapet ble etablert av Magne Aarbø i 2006 under navnet Tromsø Natur og Fritid. Selskapet holdt da til ved Lauklines Kystferie på Kvaløya. Her arrangerte Magne flere ekskursjoner som lavvoovernattinger, guidede turer, samt utleie for individuelle gjester og grupper på Kvaløya.

I 2010 endret selskapet navn til Tromsø Outdoor, og virksomheten ble flyttet til Tromsø sentrum. Dette ble begynnelsen på daglige ekskursjoner og aktiviteter, med avgang fra Tromsø bysentrum. Plasseringen av avgangene gjorde det enkelt og tilgjengelig for eventyrlystne gjester. I tillegg ble aktivitets- og utleiesenteret i Sjøgata 14 åpnet. Gjester kunne nå bestille guidete aktiviteter og leie utstyr til egne turer, både til fots, på sykkel, ski og truger. Slik kunne nå gjester på egenhånd utforske det beste Tromsø har å by på.

Bikes at Tromsø Outdoor workshop

Samtidig begynte Tromsø Outdoor med en aktiv deltakelse i flere prosjekter som fokuserer på å promotere Nord-Norge, i tilegg til å ha et samarbeid med sykkel- og skinettverket.

Siden den gang har Tromsø Outdoor hatt et nært samarbeid med mange selskaper i Norge og i utlandet med målet om å kunne tilby gjestene som kommer til Nord-Norge den beste kundeservice, kvalitetsutstyr, aktivitetspakker, samt omfattende informasjon.

A guided tour by Tromsø Outdoor
A guided tour by Tromsø Outdoor

I august 2016 ble Tromsø Outdoor et AS (aksjeselskap) og vi fortsetter videreutviklingen med våre tilbud innen aktiviteter og utleie.

Ski- og sykkelverksted er vårt siste prosjekt vi har utviklet siden 2017. I 2019 kjøpte vi Wintersteiger Omega SBI og Waxjet 92 maskiner som vil gjøre arbeidet vårt enklere og skiene bedre forberedt for gjestene våre. Vårt verksted er nå åpent for service.

I februar 2019 ble Tromsø Outdoor et autorisert Dynafit salgssted i Tromsø.

The team at Tromsø Outdoor workshop working on a bike
A guided tour by Tromsø Outdoor

Høsten 2022 starter en ny epoke i Tromsø Outdoor sin historie. Etter 12 år i de gamle trehus lokalene i Sjøgata 14, flytet Tromsø Outdoor inn i større og mer tjenelige lokaler i Fredrik Langes gate 14, bare 100 meter lengre syd, sentralt i Tromsø sentrum. Vi ser frem til å ønske deg velkommen her.

A guided tour by Tromsø Outdoor

Tromsø Outdoor AS aktiviteter året rundt med flere utflukter hver eneste dag.

- Vanlige turer går mellom 2 til 15 personer og mellom 1 og 7 avganger hver dag, avhengig av type tur og snøforhold.

Aktivitetene våre gjennomføres i små grupper (for større grupper tilbys flere guider) og vi tenker på turene våre som "trygt eventyr" - vi tror at alle vil finne en aktivitet som imøtekommer deres erfaring og kondisjon.

Sportslige mennesker som ønsker å utforske villere strøk, kan bli med oss ​​på guidet trugetur på Kvaløya, mens barnefamilier, eldre eller personer uten erfaring med snø, kan bli med på trugetur på Tromsøya eller vår trugetur med besøk på lokal kafé.

Alle som har liten/ingen erfaring med langrenn kan glede seg over vårt nybegynnerkurs i langrenn.

Om sommeren inviterer vi gjestene til vår guidede tur: Utforsk Tromsø med e-sykkel.

A guided tour by Tromsø Outdoor

Tromsø Outdoor AS har et av de mest omfattende og profesjonelle leietilbudene i hele Norge.

Vår utleieinnventar består av:

Tromsø Utendørs fokus er på servicekvalitet. Alt utstyret vårt er produsert av anerkjente merker - ski fra Dynafit og Madshus, skredutstyr fra BCA, truger fra Tubbs, klær fra Stormberg og sykler fra Merida.

A nature photo of Tromsø

Vårt firma er også et viktig medlem av flere nettverk for utvikling av turisme og promotering rundt om i landet. Vi jobber for å etablere system for sertifiseringer for guider, standarder for risikovurderinger og sertifiseringer for turisme og naturbaserte aktivitetsarrangører.

Tromsø Outdoor AS streber etter å være bærekraftig i alle deler av vår virksomhet. Vi ønsker å lære alle gjestene våre hvordan de skal ta vare på den arktiske naturen, for fremtidige generasjoner. Hovedfokuset vårt er på kontinuerlig utvikling, med sikte på utstyr av bedre kvalitet, bedre service for gjester, og bedre samarbeid med forretningspartnere og lokale organisasjoner.

Som gjest kan du være trygg på at aktivitetene og utstyret på Tromsø Outdoor er av høy standard og samsvarer med forventningene du har til drømmeferien din i Norge. Tromsø friluftslag består av dedikerte friluftsentusiaster, med relevant utdanning og erfaring i å veilede små grupper i arktisk natur. Hovedfokuset blir lagt på individuell samhandling med våre gjester, sikkerhet og direkte kontakt med naturen.

Våre ansatte

Teamet vårt er lidenskapelig opptatt av friluftsliv og for å beskytte miljøet vi elsker å jobbe og leke i. Vi er her for å hjelpe deg med å bli aktiv i naturen.
The team at Tromsø Outdoor workshop working on a bike