Hjem
>
>
Tromsø Outdoor

Tromsø Outdoor Aktivitets- og utleiesenter

Vår historie

Selskapet ble etablert i 2006 under navnet Tromsø Natur og Fritid av Magne Aarbø. Selskapet holdt da til ved Lauklines Kystferie på Kvaløya. Magne pleide å arrangere ekskursjoner med lavvoovernattinger, guidete turer, samt utleie for individuelle gjester og grupper på Kvaløya.

I 2010 ble selskapets navn endret til Tromsø Outdoor og virksomheten ble flyttet til Tromsø sentrum. Dette ble begynnelsen på daglige ekskursjoner og aktiviteter med avgang fra Tromsø bysentrum. Enkelt og tilgjengelig for eventyrlystne gjester. I tillegg ble aktivitets- og utleiesenteret i Sjøgata 14 åpnet. Gjester kunne bestille guidete aktiviteter og leie utstyr til sine egne turer til fots, på sykkel, ski og truger. Slik kan gjester på egenhånd utforske det beste Tromsø har å by på.

Samtidig begynte Tromsø Outdoor å aktivt delta i flere prosjekter fokusert på å promotere Nord-Norge og samarbeidet med sykkel- og skinettverk.

Siden den gang har Tromsø Outdoor hatt et nært samarbeid med mange selskaper i Norge og utlandet med målet om å kunne tilby gjestene som kommer til Nord-Norge den beste service, kvalitetsutstyr, aktivitetspakker, samt omfattende informasjon.

I august 2016 ble Tromsø Outdoor et AS (aksjeselskap) og vi fortsetter videre med å utvikle våre tilbud innen aktiviteter og utleie.

Tromsø Outdoor i dag

I dag arrangerer Tromsø Outdoor AS aktiviteter hele året rundt med flere utflukter hver dag.

 • Normalt er turene på størrelsen fra 2 til 15 personer, avhengig av tur og forhold

Bortsett fra daglige utflukter, arrangerer Tromsø Outdoor skreddersydde aktiviteter for grupper og individer ved forespørsel
Apart from daily trips, Tromsø Outdoor AS organizes activities for groups and tailored for individual requests

 • Vi kan arrangere aktiviteter med inntil 150 personer samtidig, for eksempel på trugeturer om vinteren og sykkelturer om sommeren
 • For mindre grupper (inntil 60 personer) kan vi også arrangere langrenn og andre vinteraktiviterer
 • Vi har også en del erfaring med å arrangere aktiviteter for VIPs.

Tromsø Outdoor AS har en av de mest omfattende og kyndige utleietilbudene i hele Norge.

Vårt selskap er også en viktig bidragsyter i flere reiselivsutviklings- og promoteringsnettverk rundt om i landet. I Tromsø Outdoor er vårt hovedfokus en stadig forbedring av kvaliteten på vårt utstyr, kundeservice og samspill med våre samarbeidspartnere.

Som gjest kan du forsikre deg om at aktivitetene og utstyret ved Tromsø Outdoor er av høy standard og i samsvar med de forventningene du har til din drømmeferie i Nord-Norge. De ansatte ved Tromsø Outdoor består av dedikerte friluftsliventusiaster med relevant utdanning og erfaring til å kunne guide mindre grupper i arktisk natur. Hovedfokuset legges på individuell samhandling med våre gjester, sikkerhet, samt nærkontakt med naturen.

Vi sørger alltid for å gi våre gjester friluftsopplevelser og minner for livet!

Tromsø Outdoor AS tilbyr

For individuelle kunder, tilbyr Tromsø Outdoor en rekke arrangerte turer hver dag, hele året.

Vår utleieinnventar består av:

 • 250 vinterklærsett
 • 200 sykler av forskjellige typer med diverse sykkelutstyr
 • 150 sett med langrennsski
 • 90 sett med randonee/toppturski og 20 splitboard
 • 150 par truger
 • skredutstyr
 • turutstyr
 • fotostativer, hodelykter, termoser, og reinskinn for nordlysturister
 • og mye mer!

Tromsø Outdoor har fokus på høykvalitetsservice. Alt av vårt utstyr er fra anerkjente merker som våre ski fra Dynafit og Madshus, skredutstyr fra BCA, truger fra Tubbs, klær fra Stormberg, og sykler fra Merida.

Våre aktiviteter foregår i mindre grupper (ved større grupper vil det være flere guider) og vi anser våre aktiteter som mangfoldige hvor alle kan finne en aktivitet som passer deres erfaringer, evner og ønsker.

De mer erfarne som vil utforske villere natur kan bli med på våre guidede trugeturer på Kvaløya, mens familier med barn eller de som bare ønsker noe roligere kan velge vår guidede trugeturer på Tromsøya. For de som ønsker å lære å stå på ski kan vi tilby våre nybegynnerkurs for langrenn.

I sommer, inviterer vi våre gjester til å utforske Tromsø med våre el-sykler.

Vi følger vår lidenskap og deler vår livstil med våre gjester!