Sertifiserte skiguider til skiferier, isklatring, og skredkurs i Tromsø, Lyngen og Senja

Når du planlegger randonee/toppturer i ferien din, er sikkerhet den viktigste prioriteringen.

Den sikreste måten å ferdes i fjellet på, som gir deg mest ut av ferien din, er å bli med erfarne, lokale guider. Vi har derfor laget en liste nedenfor med sertifiserte guider som holder til i Tromsø-området. Vi anbefaler disse guidene på det høyeste til alle våre gjester.

Guider med international sertifisering fra IFMGA / IVBV (International Federation of Mountain Guides Associations)

De fleste norske guider er sertifiserte gjennom NORTIND - NORSKE TINDEVEILEDERE. Norske Tindeveiledere er eneste representant for det internasjonale fjellførerforbundet IFMGA/IVBV i Norge. NORTIND kvalifiserer Tindevegledere/høyfjellsførere etter IFMGAs internasjonale standard, og har ansvar for organisering, videreutdanning og faglig oppdatering av Tindevegledere i Norge.

Tromsø Ski Guides - Lena Dahl

Lena Dahl er internasjonale IFMGA/UIAGM/IVBV tindevegleder og fjellfører som tilbyr guidede skitoppturer i fjellene rundt Tromsø samt med skredkurs

Ascent Descent

Skiferier, skiuker, fjellstue, skredkurs, isklatreaktiviteter, skreddersydde dagturer for private grupper hele året

Tromsø Mountain Guides

Kurs og føring på snø, fjell og is; klatre- og skredkurs i Tromsø region

Bergbjørn Fjellservice - Tore Bergbjørn

Skiguiding, alpin klatring, skredkurs og stisykkling i Bodø region

Lyngen Guide - Mikal Nerberg

Skiguiding, hovedsakelig i Lyngsalpan

Bre og Fjell AS - Lyngen-området

Skiguiding i Lyngsalpan og øyene langs Tromskysten.

Mountain Spirit Guides  

Seks-dagers skiferiepakker,randonee/toppturer i Lyngsalpan, Lofoten, og på Svalbard fra land og fra sjøs.

Lyngen Lodge - Kåfjord area

Luksuriøse boutique fjellstuer som tilbyr den ultimate arktiske opplevelsen med fullt utstyrte ensuite-fasiliteter, mat i verdensklasse og en rekke aktiviteter ledet av husets fjell- og aktivitetsguider.

TOPtoTOP Expedition, Dario Schwöerer

kvalifisert IFMGA ski- og fjellguide, canyoning- og riverraftingguide, ski- og seileinstruktør, skipper, dykker, para- og hangglidingpilot, miljø- og naturforsker, ekspedisjon leder med base i Lyngseidet.

"TOPtoTOP Expedition" som en ideell stiftelse støtter spesielt miljøforskere og aktivister som deler målet om å beskytte Arktis

Lokale guider uten IFMGA/IVBV

Senja Lodge v/Bent Vidar Eilertsen - Guiding på Senja - Har begynt på NORTIND, men er ikke ferdig.

Alpin klatring, randonee/toppturer, isklatring, skredkurs, samt ulike feriepakker som off-piste uke, isklatrehelgetur, alpin uke

Peter Schön – Skredkonsultering og kurs

Kanadisk skredsertifisert (Canadian Avalanche Association Level 3 - Applied Avalanche Risk Management) og sertifisert skiguide fra Russian Mountain Guide Association -RMGA (som følger IFMGA's krav). Tilbyr skiguiding i Lyngen, Kåfjord og på øyene Kågen og Årnøya, samt skredkurs.

True North Adventures, Tim Vanhoutteghem

Skiguiding, paddling and trekking i Tromsø / Lakselvbukt område.

Ski og seil ferieturer

Boreal Yachting

Ski og seilturer om våren i Lyngen, Lofoten, Vesterålen og Senja.

Vulkana

Tre- og firedagers feriepakker: skiturer fra fjelltopper til havet med seiling rundt om i Lyngsalpan med badstue og spa ombord.

Husk:

I Tromsø-området er det mange lett tilgjengelige og vakre steder hvor nybegynnere kan stå på ski uten problemer. Det er uansett viktig at du alltid medbringer skredutstyr - skredsøker, spade og søkestang - når du ferdes i skredterreng. Like viktig er at du vet hvordan du skal bruke utstyret. Å dra på randonee/toppturer krever at en aksepterer de risikoene som eksisterer rundt denne aktiviteten. Skred er ikke den eneste risikoen på toppturer! Det er derfor viktig at alle tar ansvar ved å lære om farene og hvordan en kan redusere risikoene.

Ta ansvar og vær trygg. Ha en fin opplevelse.

Similar articles

No items found.