Hvor kan du dra på topptur?

Hvor kan du dra på topptur?

Tromsø Outdoors anbefalinger for topptur i Troms

Tromsø regionen er en fantastisk destinasjon for topptur og det er mange muligheter for alle - fra nybegynnere til mer erfarne skigåere. Hvis du blar gjennom alternativene nedfor, finner du over 100 ulike turer.

Populære og lette fjell nær Tromsø:

- Rødtind
- Lille Blåmann
- Fagerfjellet
- Finnlandsfjellet

Her kan du også finne flere turer www.utpatur.net, www.ryggsekk.net og  http://kugo.no

Topografisk tur kart av Norge finner du her: www.norgeskart.no (også som app til mobil)

Vi anbefaler denne boken fra Espen Nordahl for flere ideer:''Ski touring in Troms. 82 Arctic summits! A backcountry ski guide to some of the finest coastal mountains of Northern Norway''.

Gode beskrivelser av fjell og veier til toppen av en av de mest erfarne, lokale guidene. Beskrivelser og kart over et stort antall turer i Troms regionen, også Lyngen.

På Tromsø Outdoor finner du boken for salg

Det er viktig å vite at snøskredfaren i Troms er ofte veldig høy og du må være forberedt på det - alltid ha med deg skredutstyr og velg tur etter siste oppdatert skredvarsling. Sjekk vår informasjon om skredfare.

Rødtinden blir sett på som relativt trygg for snøskred og er et bra valg for nybegynnere. Den kan også nåes med buss fra Tromsø

Hvis du har erfaring med alpint, men ikke prøvd randonee ennå, kan du sjekke her: Guidet randonee-tur for nybegynnere med erfaring fra alpint.

Tromsø Outdoor ønsker deg en god tur!