Vintersykling i Tromsø

Vintersykling er en fantastisk aktivitet som krever en del utholdenhet når du sykler i fersk snø, men som kan være lettere enn å gå på isete veier og når snøen er kompat.

Om vinteren anbefaler vi kortere turer på Tromsøya eller til Tromsdalen. Det finnes en flott sykkelsti som går langs elven som noen ganger prepareres av en lokal klubb.

Det er viktig å være varsom når man sykler i skiløyper. Ikke ødelegg skisporene og husk å gi plass til folk som går på ski eller til fots.

For lengre turer på landeveier, kan du sykle rundt på sørsiden av Tromsøya mot Eidkjosen på Kvaløya. For lengre turer om våren når snøen er hard, anbefaler vi turer med fatbike fra Tønsvik til Movika der du kan følge skisporene gjennom fjellene. Holder du deg til veier, er vinterterrengsykler det beste valget. Dersom du planlegger å sykle på fersk snø eller langs ski-/sykkelløyper, anbefaler vi fatbikes.

Vi har ikke påmontert foran- og bakskjermer på terrengsykler og fatbikes. Husk å ha vind- og vanntett jakke med deg på tur. En god lue og varme votter er også essensielt.

Similar articles

No items found.