Terrengsykling i Tromsø

Naturen i Troms er svært variert med mange muligheter for forskjellige sykkelturer. Du kan oppleve å sykle i alt fra lite traffikerte veier i innlandet (både afaltert og med grusdekke) i skog og åpen landskap, mellom majestetiske fjell, til smale veier langs fjordene og ute på øyene som innbyr til idyllisk øyhopping på sykkel.

Tromsø, Tromsdalen og Kvaløysletta byr på et godt nettverk av løyper til både terrengsykling og landeveissykling utenfor trafikerte veier. Løypene varierer fra asfalterte, flate sykkelveier, brede sykkel-/gangstier tilrettelagt for bysykler, til de smale og kuperte løypene hvor du kan utfordre deg selv på terrengsykkel (også i Tromsø!).

Dersom du vil sykle på innlandet og krysse Tromsøbrua, kan du sykle opp til Tromsdalen, ta fjellheisen opp og sykle med terrengsykkel på forskjellige stier på Fløya for så å sykle ned til Tromsø sentrum igjen.

Holder du deg til Tromsøya, kan du oppleve varierte veier og sykkelstier på toppen av Tromsøya. Tromsøya strekker seg 11km i luftlinje fra nordenden til sørenden. Mange av stiene henger sammen i et stort nettverk av stier.

Terrengsyklister kan også glede seg over stiene som går fra Tromsdalen til Snarbyeidet, eller ved å sykle rundturen fra Tønsvik til Nonsbu. Lenger vest kan en følge en bratt sti til innsjøene på Kjølen. Stien fra Hamna gjennom Grønnlibruna til Håkøybotn, samt stiene på Håkøya er også flotte turer.

Flere turidéer for terrengsykling i området finner du på Trailforks.com og lenger ned på nettsiden http://www.terrengsykkel.no/stisykling/sykling-tromsoe under Troms.

Vi anbefaler sterkt å planlegge turene med kart. Du kan bruke google maps eller norgeskart.no for å sjekke rutene og avstandene. Du kan også lage topografiske profiler med geocontext.

For nærmere detaljer rundt turene anbefaler vi deg å besøke vår Tromsø Outdoor BikeMap profile.

Similar articles

No items found.