Sykkelturer i Tromsø - korte dagsturer fra 10km til 50km

Sykkelturer i Tromsø - korte dagsturer fra 10km til 50km

Naturen i Troms er svært variert med mange muligheter for forskjellige sykkelturer. Du kan oppleve å sykle i alt fra lite traffikerte veier i innlandet (både afaltert og med grusdekke) i skog og åpen landskap, mellom majestetiske fjell, til smale veier langs fjordene og ute på øyene som innbyr til idyllisk øyhopping på sykkel.

Du kan forlenge og forkorte sykkelturene ved å ta buss, hurtigbåt eller ferger på turene. Vi kan sende syklene våre med Hurtigruten til alle havn mellom Kirkenes og Bergen slik at du kan hente dem i en havn ved begynnelsen av sykkelturen eller levere den når du er ferdig med sykkelturen.

Det finnes mange muligheter for kortere og lengre dagsturer med start i Tromsø. Tromsø, Tromsdalen og Kvaløysletta byr på et godt nettverk av løyper til både terrengsykling og landeveissykling utenfor trafikerte veier. Løypene varierer fra asfalterte, flate sykkelveier, brede sykkel-/gangstier tilrettelagt for bysykler, til de smale og kuperte løypene hvor du kan utfordre deg selv på terrengsykkel (også i Tromsø!).

Dersom du vil sykle på innlandet og krysse Tromsøbrua, kan du sykle opp til Tromsdalen, ta fjellheisen opp og sykle med terrengsykkel på forskjellige stier på Fløya for så å sykle ned til Tromsø sentrum igjen.

Holder du deg til Tromsøya, kan du oppleve varierte veier og stier på toppen av Tromsøya. Tromsøya strekker seg 11km i luftlinje fra nordenden til sørenden. Mange av stiene henger sammen i et stort nettverk av stier. En annen flott tur er å sykle rundt Tromsøya, ca. 25km - 2 timer. På sørsiden av øya finnes det en vakker strand, bare 3.5km fra vår utleiesenter. En slik kort tur kan kombineres med et besøk til Tromsø museum som ligger i nærheten. En flott tur med byvandring!

Du kan finne flere destinasjoner ved å sykle vestover til Kvaløya.

Det finnes en sykkelvei langs kysten til Kaldfjord (du kan også ta buss nr. 42 med 1-2 sykler) og derfra kan du sykle mot Håkøya, Tromvik, Sommarøya, evt. noen kilometer til "veiens ende" på Kvaløysletta. På denne måten kan du oppleve villere deler av øya uten å måtte sykle altfor langt. Du vil oppleve at du ikke er langt ifra vill natur og at bare turen fra Tromsø til Kaldfjord er vakkert i seg selv.

Nedenfor kan du se noen eksempler på kortere turer i nærheten av Tromsø (avstandene oppgitt er én vei).

  1. Tromsø – Kaldfiord: 15km og 144 høydemeter eller 18,5km og 56 høydemeter dersom du sykler rundt sørsiden av Tromsøya. I Eidkjosen kan du besøke Eide Handel - en av de eldste matvarehandlene i nærheten. Der kan du nyte en varm lunsj eller middag i bufféet. Matvarehandelen er også berømt for å selge lokal fisk og kjøtt, inkludert hval og reinsdyr.
  2. Tromsø - Ersfjordbotn: 20km og 200 høydemeter eller 25km og 100 høydemeter dersom du sykler rundt sørsiden av Tromsøya. Vi anbefaler sterkt å beøke Bryggejentene og prøve deres berømte gulrotkake.
  3. Tromsø – Olavsvern: 17km og 100 høydemeter. Denne turen er en lett og behagelig tur med midnattssolen. På denne turen kommer du deg enkelt og raskt ut av bysentrum og inn på den rolige og lite trafikerte landeveien. Langs turen passerer du flere lokale gårder, blant annet Widding Gård hvor du kan kjøpe lokalproduserte egg og grønnsaker.


Similar articles

No items found.