Sykkelturer i Nord-Norge - Senja, Vesterålen og Lofoten

Naturen i Troms er svært variert med mange muligheter for forskjellige sykkelturer. Du kan oppleve å sykle i alt fra lite traffikerte veier i innlandet (både afaltert og med grusdekke) i skog og åpen landskap, mellom majestetiske fjell, til smale veier langs fjordene og ute på øyene som innbyr til idyllisk øyhopping på sykkel.

Du kan forlenge og forkorte sykkelturene ved å ta buss, hurtigbåt eller ferger på turene. Vi kan sende syklene våre med Hurtigruten til alle havn mellom Kirkenes og Bergen slik at du kan hente dem i en havn ved begynnelsen av sykkelturen eller levere den når du er ferdig med sykkelturen.

Dersom du noen ekstra dager til å sykle rundt om i Troms, anbefaler vi deg å tilbringe litt tid på Senja.

Med én ekstra dag til rådighet, kan vi anbefale turen Tromsø - Lysnes (Senja) - Botnhamn (Senja) - Brensholmen (Kvaløya) - Tromsø. Fra Tromsø tar du hurtigbåten til Lysnes på Senja om morningen, så kan du sykle rundt på Senja før du sykler videre til Sommarøya og tilbake til Tromsø.

En rundtur med ferge fra Lysnes på Senja tar omtrent 2 timer. Fergen går på mandager, onsdager, fredager og søndager. Turen koster ca. 260,- NOK. Du er også mulig å ta fergen én vei. Fergen mellom Senja og Kvaløya har flere avganger hver dag om sommeren. Hurtigbåten mellom Tromsø og Finnsnes har flere oppsatte avganger hver dag.

Har du lyst på en lengre tur, kan du ta fergen fra Finnsnes til Senja. På Senja finnes det mange muligheter. På kystsiden nordvest på øya, kan vi anbefale Mefjord Brygge den første natten etter en tur ut til Husøy og Skarvesteinen kafé. Det er rykter om at denne kaféen har begrenset åpningstider, så det kan være lurt å sjekke før avreise. Hamn i Senja er et flott overnattingsted med høy kvalitet. Alle overnattingsstedene er tilrettelagt for syklister.

Hvis du vil se oppleve mer av Senja, finnes det mange fine steder på sørsiden av øya, men da med mye enklere overnattingssteder. Det finnes campingplasser mellom Brygghaugen og Silsand (Senja Camping), og i Tranøybotn, Flakstadvåg og Skrolsvik. Fra Flakstadvåg og Skrolsvik kan du ta hurtigbåten til Harstad. På østsiden av Senja (mot innlandet) finnes det flere overnattingsmuligheter. Vi kan anbefale deg å leie et hus på Grasmyr (Senja Familiepark), rundt 7km nord for Silsand. De har maks 8-9 senger og det er selvbetjening. Dersom du sykler tilbake til Botnhamn og Kvaløya, er det en campingplass i Strønnesbotn, Fjordbotn Camping. Om du vil planlegge stop mellom Grasmyr og Fjordbotn vi kan anbefalle Skoghus Hostel.


Tips til utforskning på Vesterålen og Lofoten

Selv-guidet - 5 og 9 dagers turer

Tromsø Outdoor samarbeider med Discover Norway og leier ut velutstyrte landeveissykler til deres turer i Nord-Norge. Blant deres tilbud finner du to guidet og selv-guidet sykleturer som starter i Tromsø.

9 dagers sykkeltur langs ishavskysten: Denne turen begynner i Tromsø, går gjennom Kvaløya og Andøya, fortsetter videre til Sortland, og ender i Svolvær med mulighet til å fortsette videre inn til Lofoten.

5 dager sykkeltur på magiske Senja: Fra Tromsø, gjennom Kvaløya og over til Senja og så tilbake til Tromsø.

Turene inkluderer overnatting, flere måltider, baggasjetransport og all logistisk støtte for deg.

Det finnes også flere muligheter for deg til å planlegge turen din selv. Fra Hamn i Senja er det ikke så langt til Gryllefjord hvor fergen går fra Andenes til Andøy. Når du først er i området og sykler rundt, er det verdt å besøke Andøy. Du kan dra på hvalsafari fra Andenes. Klikk her for mer informasjon.

Grønnbua 2 tilbyr et flott overnattingssted. Hvis du sykler nedover til sørenden av Andøya er kysten på vestsiden den mest spektakulære med lange hvite strender og fugleøyer på havet. Fra Risøyhamn kan du ta Hurtigruten nordover til Tromsø. Du kan ta siste overnatting på Marmelkroken før du må stå opp grytidlig for å rekke Hurtigruten på Risøyhamn klokken 04:15 til 04:30. Alternativt kan du sykle til Harstad og ta hurtigbåten tilbake til Tromsø. Syklene kan sendes til Tromsø med båten fra Harstad dersom du vil fly fra Evenes, men det er like enkelt å bare ta båten til Tromsø og fly derifra.

Vi har dessverre ikke mulighet til å kunne ta imot syklene i retur fra Andenes.

For mer informasjon om alle turene anbefaler vi deg å besøke Tromsø Outdoor BikeMap profile.

Similar articles

No items found.