Hvordan du bør kle deg om vinteren i Tromsø

Selv de mest magiske opplevelsene kan bli ødelagt dersom du fryser. Ved å være dårlig kled risikerer man ikke bare å ødelegge feriehyggen, men også sin egen helse. Det er viktig at klærne dine er tilpasset værforhold og aktivitetene du har planlagt. Vi anbefaler alle Tromsø-besøkende å ha på seg flere lag. Det ytterste laget bør være vind- og vanntett, mens de indre lagene bør inkludere:

  • 1. lag (innerste plagget) - ull/syntetisk
  • 2. lag (mellomplagget) - ull/fleece
  • 3. lag (2. mellomplagget) - tykt lag ull/syntetisk/dun

Ved å kle seg med disse lagene, holder du deg varm på dine gåturer i byen, nordlysturer, ski/trugeturer, båtturer og andre utendørsaktiviteter.

Det er viktig å huske at:

  • Det er luften som isolerer og blodsirkulasjonen din som holder deg varm. Klærne dine bør derfor ikke være for trange
  • Støvler må heller ikke være for trange og du bør ikke ha få mange lag sokker på slik at føttene dine kan opprettholde god blodsirkulasjon
  • Du bør tørke støvlene dine godt hver gang etter bruk da våte eller fuktige støvler blir raskt kalde
  • Selv med varme klær er det nødvendig å bevege seg rundt for å holde på varmen. Man kan fort bli kald av å stå stille når det er kaldt ute.
  • Når du er aktiv, kan du fort bli varm. Det kan derfor være lurt å ha en liten sekk med slik at du kan putte klesplagg i den når du er varm og ta dem på igjen når du blir kald. Dette er også en fordel ved å ha flere lag med klær kontra ett eller to store lag.
  • Det er alltid lurt å ha ekstra sokker og hansker med deg i tilfelle det først paret skulle bli våte.
  • Du bør planlegge aktivitetene dine slik at du får nok hvile og at du får i deg nok væske. Når kroppen din er sliten og dehydrert blir du raskere kald.

Varme vinterklær er normalt inkludert i aktiviteter som hundekjøring, snøskuterkjøring og sledetur med reinsdyr. Husk å spørre om dette er inkludert når du bestiller turer hos en turoperatør. Noen nordlysekskursjoner tilbyr også termisk kjeledress og vinterstøvler, men ikke alle. Husk å sjekk hva som er inkludert i ekskursjoner.

Tromsø Outdoor leverer ytterklær for voksne, barn, samt i store størrelser - opptil 9XL (ca.186cm beltelengde for bukser og jakke). For å holde deg varm under oppholdet i Tromsø tilbyr vi to typer klespakker. Begge klespakkene vil holde deg varm utendørs om vinteren.

Å leie klær er en perfekt løsning dersom du ikke selv har vinterklær eller vil redusere mengden baggasje. Husk at du må alikevel ha med deg dine egne indrelag (3 lag klesplagg). Alternativt kan du kjøpe dem når du ankommer Tromsø.

Eksklusiv Arktisk klespakke

- dunjakke
- termisk bukse
- vinterstøvler
- votter og lue

Klespakken Eksklusiv Arktisk består av en jakke og bukse, noe som er en mer komfortable valgmulighet ved lengre opphold (mer byvennlig), men som også holder deg varm på ekskursjoner i kaldt vær.


Arktisk klespakke

- termisk kjeledress
- vinterstøvler
- votter og lue

Den arktiske klespakken er perfekt til deg som trenger litt ekstra varme og vindtett ytterlag til utendørsaktiviteter eller nordlysekskursjoner. En kjeledress hindrer snø i å komme inn til indrelagene, selv når det er sterk vind og du leker i snøen.

Pris for voksne/barn under 16 år:
Arktisk klespakke
1 dag    NOK 315,-/200,-
2 dager NOK 440,-/280,-
3 dager NOK 540,-/350,-
4 dager NOK 620,-/400,-
5 dager NOK 690,-/450,-
Hver dag ekstra NOK 70,-/50,-

Eksklusiv arktisk klespakke
1 dag    NOK 430,-/280,-
2 dager NOK 590,-/380,-
3 dager NOK 730,-/470,-
4 dager NOK 830,-/540,-
5 dager NOK 910,-/595,-
Hver dag ekstra NOK 90,-/60,-

1 dagsleie = inntil 24 timer fra utlånstidspunktet.

For å forhåndsbestille Tromsø Outdoor Vinterklær og fottøy, vennligst finn riktig størrelse på de klærne du ønsker å leie og så bruk Tromsø Outdoor nettbutikken for å bestille. Du kan også leie vinterklær og fottøy på vårt utleiesenteret i Sjøgata 14, såfremt vi har ledige klær i riktig størrelse på lager.

HENTING OG LEVERING AV UTLEIEUTSTYR

Tromsø Outdoor åpent hver dag 09:00-18:00. Du kan hente og levere leieutstyret i disse åpningstidene.

Dersom du trenger vinterklærne og fottøyet levert til ditt hotell kan du bestille denne tjenesten på nettbutikken vår sammen med annet utleieutstyr, eventuelt separat til et senere tidspunkt. Bare husk at denne tjenesten må bestilles inntil 5 dager før ønsket utleiedato. Ekstra serviceutgifter tilkommer.

Dersom du trenger utlevering av leieutstyr, må du signere en utleiekontrakt før vi kan sende det til deg. Du må fylle ut et skjema, signere, skanne og så sende det tilbake til oss på post@tromsooutdoor.no sammen med et bilde/kopi av ditt ID. Vi sender deg et tomt skjema når vi har regisert reservasjonen din.

Similar articles

No items found.