Home
>
InspirationNews/infoNews/infoWorkshop
>
Current Article

Du burde ikke forlate Norge uten å ha prøvd langrennski!

Du burde ikke forlate Norge uten å ha prøvd langrennski!

Langrenn og truger - en måte å komme seg rundt på, trene, en livsstil, en tradisjon, en nasjonal sport og en favoritt måte å tilbringe tid nær naturen gjennom vinteren.

Det antas at truger og ski først ble brukt i Midt-Asia ca 4000 til 6000 år siden. Ski skal ha funnet sted I skandinaviske land så mye som 5000 år siden og var dominerende i Nord-Europa, mens folk som migrerte øst og inn i Nord-Amerika tok I bruk truger I stedet for ski.

Ordet "ski" kommer fra det norrøne ordet skíð / skīth, som betyr stokk av tre / lang truge. Ski ble brukt til å pendle, jakte, samle skatter (kilder fra det 10. århundre nevner at kongen ville sende skatteinnsamlere på ski) og erobre nye land og territorier (den norske Roald Amundsen var den første mannen i historien til å nå Sørpolen på ski, mens en annen nordmann, Fridtjof Nansen, ledet laget som fullførte den første kryssingen av Grønland i 1888). Telemark, regionen i Midt-Norge er hjemlandet for moderne ski. Skiløpere som Bjørn Dæhlie, Marit Bjørgen, Therese Johaug og Petter Northug er nasjonale helter.

Langrenn har definitivt et spesielt sted i norsk kultur og historie, og det er uten tvil vår nasjonale sport og en av Norges favoritt aktiviteter.

De mest kjente områdene for langrenn i Norge ligger i de sentrale, østlige og sørlige delene av landet, men i Tromsø og Nord-Norge-regionen har vi lange og snødekte vintre som gir gode løyper nært uberørte natur som gir fantastiske muligheter til å trene og prøve langrenn.

Hvis du aldri har prøvd langrenn før, er det anbefalt å ta en kort leksjon med en skiinstruktør. På denne måten lærer du hvordan du fester skiene, tar dem av, falle, stå opp, finn balanse, gå og løpe med skiene, først på flat terreng og deretter I litt mer utfordrende terreng. Tromsø har en naturlig skjønnhet og et naturskjønt og avslappet miljø, perfekt for ditt første møte med langrenn.

Ikke bli overrasket når du møter lokalbefolkningen i alle aldre I løypene! Tromsø ligger på en øy, med løyper av ulike vanskelighetsgrader. Det er det perfekte reisemål for alle som ønsker å nyte tiden i naturen. Vanligvis vil lokale folk som ser deg lære å gå på ski, stoppe for å gi deg gode tips og oppmuntre deg til å trene mer. Alltid sørg for at du holder deg til høyre side av løypen og ikke kommer i veien for folk som trener! Det er knapt noen større kriminalitet i Norge enn å blokkere en god, ny tråkkede skiløype.

Etter en god introduksjon fra en instruktør, vil du kunne det mest grunnleggende til å fortsette å trene på egenhånd. Kanskje du til og med tørr å utfordre deg selv med noen brattere bakker.

Nybegynnere bør starte med enklere, preparerte løyper på toppen av Tromsøya eller i Tromsdalen (løypene starter med Tromsø Lodge og Camping). For mer avanserte skiløpere anbefaler vi fjellene på fastlandet og på Kvaløya. Du kan også teste dine ferdigheter med å gå utenfor de preparerte løypene. Vi anbefaler at du søker lokale råd om hvilke destinasjoner som passer best for deg, for å sikre at du ikke ferdes I områder med snøskredfare.

Nettstedet http://www.skisporet.no gir aktuell informasjon om alle langrennsløyper i Norge, og gir informasjon når de ble preparert siste (i timer og dager). For Tromsø se på http://www.skisporet.no/troms/tromso

Du kan leie ski lokalt og få gode tips til utflukten din på stedet. Vanligvis er du innen kort gange fra de nærmeste løypene(mellom 5 og 30 minutter avhengig av hvor du befinner deg), og når du har testet alle løypene i ditt område, kan du nå flere nye destinasjoner med lokale busser.

Den beste tiden for langrenn er vanligvis fra midten av januar til midten av april når snøen er god, dagene begynner å bli lengre og nordlyset holder oss med selskapene om natten. Ski kan være mulig når som helst, så lenge vi har gunstige skiforhold - vanligvis fra begynnelsen av november til begynnelsen / midten av mai). Ikke bekymre deg for mørketiden - løypene er belyst til midnatt.

Være godt forberedt, ta med vind- og vanntette klær - husk at det er lett å bli veldig varm når man går på ski - en liten ryggsekk, vann, litt snacks eller lett mat, gode hansker eller votter, en lue og fettkrem til å beskytt ansiktet mot kulde og vind. Hvis du kommer i februar eller senere, når solen er tilbake, er solbriller også et must. Det er også verdt å sjekke værmeldingen; De beste forholdene for å stå på ski er rett etter et snøfall når løypene er ny tråkkede.

Og ikke glem: ta med kameraet! Løypene fører deg gjennom gran- og bjørkeskoger, åpne utkikkspunkt og bortgjemte daler, slik at du ikke bare kan ta med deg nye ferdigheter, men også gode minner!

Hvis du føler at ski blir for mye for deg, kan du begynne med truger. Denne aktiviteten kreve ikke noen spesielle ferdigheter og er perfekt for alle som ønsker å oppleve snø for første gang.

Vi ser på tur!

Written: 
December 13, 2018
December 13, 2018